Innovative Artist Academy

Tilmeldingen åbner snart

Karriereforløbet Innovative Artist Academy tager udgangspunkt i dig som udøvende artist, musiker og/eller sangskriver og introducerer dig til musikindustriens univers.

Innovative Artist Academy er nordens største forløb for talentfulde artister, bands, sangskrivere, producere og ligesindede der ønsker at arbejde professionelt med musik. Forløbet har med stor succes etableret sig som en væsentlig spiller i forhold til opkvalificering af den eksisterende musikbranche og som en hjælpende hånd til nye talenter på vej ind i branchen. Vi sammensætter vores forløb, så det er tilpasset vores deltageres profiler og benytter udelukkende professionelle fra branchen som undervisere. Med vores mangeårige erfaring i musikbranchen, har vi tilrettelagt et forløb, der har særligt fokus på de områder og værktøjer, du bør have kendskab til for at kunne begå sig i den danske musikindustri.

Du bliver undervist i følgende moduler:

Kick-of

Du kan glæde dig til det første modul skydes igang på Innovative Artist Academy. Her vil du møde dine medkursister for første gang og blive introduceret til forløbet. Du vil desuden blive præsenteret for musikbranchens forskellige aktører, så du med det samme får kendskab til samspillet mellem bookingbureauer, pladeselskaber, managements, publishingselskaber m.fl.

Sangskrivning

Hvad er god sangskrivning?

I dette modul vil du blive undervist i sangskrivning af en anerkendt og erfaren producer og/eller sangskriver, der har forstand på alt fra komposition og opbygning til genkendelsesfaktorer, hitpotentiale og lyrik. Vi vil diskutere og definere, hvad der karakteriserer en god sang, og der vil være rig mulighed for sparring omkring dine egne tekster, melodier og kompositioner.

Pr, Marketing & Sociale Medier

I de seneste år er der sket et radikalt skifte i måden, man markedsfører musik på. Størstedelen af kommunikationen foregår på de digitale medieplatforme, og dette stiller store krav til dig som artist, når du skal markedsføre dig selv overfor dine fans og potentielle samarbejdspartnere. I dette modul vil du modtage konkrete PR- og marketingsredskaber, som du kan benytte i din karriere. Du vil også blive præsenteret for spændende cases og eksempler fra musikbranchen samt få et unikt indblik i, hvordan du udnytter dit potentiale bedst muligt, når du skal gøre opmærksom på dig selv og din musik.

Pladeselskab & Udgivelsen

Digitaliseringen af musikindustrien har gjort det nemmere end nogensinde før at udgive musik på egen hånd. På trods af dette sidder pladeselskaberne fortsat på størstedelen af markedet, da udgivelsesprocessen er en kompliceret affære og stiller store krav til kompetencerne. I dette modul får du indblik i tankegange og processer på både major- og indielabels samt viden om, hvad pladeselskaberne leder efter, når de signer nye artister. Derudover gives der eksempler på pladekontrakter, fordele og ulemper ved en selvudgivelse, og du bliver guidet i, hvordan du laver din egen udgivelsesstrategi.

Live: Booking, Spillesteder & Festivaler

At optræde live er en stor del af en musikers liv. Men hvordan kommer man til at spille på en festival? Hvordan bliver man opdaget af en booking-agent? Og hvad lægger spillestederne vægt på, når de sammensætter deres musikprogram? Dette modul giver dig overblik over mulighederne, når du og/eller dit band skal ud og spille koncerter. Du får ligeledes en grundlæggende forståelse for planlægningen og økonomien bag en turné, samt hvad der skal tages højde for, inden du/i tager afsted.

Management & Branding

Hvem er du som artist og hvad er dit personlige brand? Hvilket label skal du signes på, hvad er planen for dine udgivelser og hvor skal dine sange spilles?
I dette modul skal du arbejde med branding og management, og du vil blive klogere på, hvordan du skaber de bedste forudsætninger for en fremtid i musikbranchen. Hvad enten du er artist, musiker eller sangskriver, giver vi dig redskaber til at udarbejde en realistisk plan, der kan skabe fundamentet for din karriere i branchen. Du vil endvidere få sparring i forhold til, hvad der karakteriserer dig som artist, hvordan dette kan have indflydelse på dine karrieremæssige valg samt gode råd til, hvordan du skiller dig ud og får sat dine egne unikke kvaliteter i fokus.

Tilmelding senest den

Innovative Artist Academy

 Sted

Roskilde eller Aarhus

 Kursusdage

5 dage

  Uddannelsesbevis

Kursusbevis som dokumentation, til dit CV og LinkedIn

Samlet pris

6450 DKK

Beløbet er inkl moms

Undervisere

Det siger vores deltagere

Ofte stillede spørgsmål

Herunder kan du finde svar på forskellige spørgsmål vedrørende kurset.
Skal man have erfaring fra branchen for at blive optaget på kurset?

Det er ikke nødvendigt at have erfaring fra branchen. I vores optagelsesproces lægger vi vægt på engagement, lyst og vilje.  Vi anbefaler dog, at hvis du har erfaring fra branchen inkluderer det i din ansøgning, så vi kan tilrettelægger undervisningen til det niveau vores kursister har.

Skal man medbringe noget til kurset?

Du behøver ikke at medbringe noget til kurset. Der er papir, post-it og skriveredskaber til rådighed. Præsentationerne fra undervisning vil blive sendt efterfølgende.

Er der eksamen på kurset og/eller opnår man ECTS points?

Der vil ikke blive foretaget en eksamen til vores kursus og du vil ikke opnå ECTS points for vores kursus.

Hvordan foregår betalingen?

Ved optagelse modtager du en info mail, hvori der fremgår et betalingslink. Du har 5 dage fra modtagelsen af info mailen til at betale. Du har mulighed for at betale det fulde beløb samlet eller over flere rater.

Hvad sker der hvis jeg er forhindret i at deltage på en/flere moduler?

Du kan godt gennemføre kurset selvom du ikke deltager alle gange. Hvis du er forhindret i mere end 2 moduler vil det desværre ikke være mulighed for at modtage kursusbeviset. Er dette tilfældet bedes du henvende dig til kundeservice.

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte vores kompetente medarbejdere, som er klar til at besvare dine spørgsmål.

Tina Madsen

+45 71 74 74 19
kundeservice@b-group.dk