Q&A: Mød senior project manageren Morten Nissum Larsen fra Bro

Q&A: Mød senior project manageren Morten Nissum Larsen fra Bro

Foto: Pr

Morten Nissum Larsen arbejder som seniorprojektleder hos bro – en virksomhed der kombinerer kommunikation, organisationsudvikling og adfærdsdesign.

Hvorfor valgte du at blive projektleder?

– For mig handler projektledelse rigtig meget om mennesker. Jeg kan grundlæggende godt lide at have med andre mennesker at gøre – og jeg kan godt lide at få dem til at arbejde sammen. Da jeg valgte at blive projektleder, var det fordi at rigtig meget af den kontakt, vi som konsulenter har med vores kunder, går gennem projektlederen. Og for mig var det ret naturligt, at jeg gerne ville være et af de knudepunkter, der har den daglige dialog med både kunder, samarbejdspartnere og kolleger.

Hvad gjorde en stilling som projektleder hos bro attraktiv for dig – og hvorfor var du den rette kandidat til jobbet?

Projektlederne i bro har lidt en todelt rolle i og med, at man både er forretningens ansigt ud mod kunden, ligesom at man internt har en samlende rolle for sine kolleger på de forskellige projekter, som man nu engang er dedikeret til. På den måde er du som projektleder i bro som oftest med i hele processen – lige fra det første møde med kunden, hvor du præsenterer et løsningsforslag, til det sidste hvor du evaluerer på, hvor godt du nu er endt med at levere på en given opgave. For mig er det enormt motiverende, at jeg kan være med i projekterne hele vejen, og at jeg får mulighed for at følge opgaverne helt til dørs hos vores kunder. 

Hvad mener du er de vigtigste kvaliteter hos en projektleder?

Jeg tror, at noget af det vigtigste er, at man forstår sig på andre mennesker og hvordan de reagerer i bestemte situationer. For ellers er man ganske enkelt ikke i stand til at få dem til at arbejde ordentligt sammen. Når det er sagt, så kræver det selvfølgelig også en vis sans for struktur, når du projektleder. Men jeg tror efterhånden, at jeg har lært, at struktur kan komme til udtryk på mange forskellige måder alt afhængig af, hvem man er som menneske.

Beskriv en typisk arbejdsdag som projektleder hos bro?

Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg ikke, at mine dage ligner hinanden specielt meget. Og det har nok noget at gøre med diversiteten i de projekter, jeg beskæftiger mig med. Den ene dag kan jeg være med på filmoptagelse til en kampagnefilm, mens jeg den næste prøver at få økonomi og timer til at gå op i et excelark. Og så bruger jeg utrolig mange timer i PowerPoint. Så hvis jeg løfter blikket lidt, er der nok en vis struktur i, at jeg typisk har et kundemøde eller to, hvor en eller anden form for leverance skal enten præsenteres eller afklares nærmere, og til de møder ligger der selvfølgelig en masse forberedelse i form af at gøre leverancerne klar og sikre, at de lever op til det, vi har lovet.

Hvilke projektstyringsværktøjer foretrækker du at bruge, og hvorfor? – metoder, teorier, digitale værktøjer, andet?

– Jeg navigerer mest efter min projektplan, der bor i et Excelark. Så det er rimelig simpelt. Men på alle de projekter, hvor vi fx er flere parter, der skal kunne redigere, opdatere mv., så arbejder vi meget i et program, der hedder Mural og er selvfølgelig heller ikke uvante i fx Google Docs og Sharepoint-løsninger. Så i virkeligheden handler det også lidt om, hvem vi samarbejder med om projektet, og hvad de foretrækker at anvende.

Har du nogle råd, som du vil give videre til andre der drømmer om en fremtid inden for projektledelse?

Man skal nok gøre sig klart, at projektledelse ikke er en skrivebordsøvelse – i hvert fald ikke i min branche. Så man skal gøre sig klar til at komme ud og møde folk, både dem man kender i forvejen og dem man skal til at lære at kende. Og så skal man acceptere og læne sig ind i, at man sjældent er den ved bordet, der ved mest om det emne, I taler om. Det er derfor, man har de dygtige specialister med. 

Skrevet af: Emma Rosgaard