Derfor er networking dit vigtigste redskab

Derfor er networking dit vigtigste redskab

Foto: Stock (Hivan Arvizu)
Tekst: Fanny Isgren

At have et godt netværk er både vigtigt for dine karrieremuligheder og din personlige udvikling. Mange er allerede klar over, at selvom man studerer og får en prestigefyldt uddannelse, er jobmarkedet svært at komme ind på, hvis ikke man har erfaring eller et godt netværk. Uddannelse er bestemt en vigtig brik i det store karrierepuslespil, men de fleste arbejdsgivere ønsker at se mere end et flot eksamensbevis. Mange får jobs gennem anbefalinger, personlige kontakter og et godt netværk. Et ordsprog der passende kan bruges om situationen er: “det vigtigste er ikke hvad du ved, men hvem du kender”.  Uanset hvor meget viden du har tillært dig, er den altså ikke meget værd, hvis man ikke kan dele den eller bruge den i relation med andre. 

I eventbranchen er det afgørende at have et stærkt netværk, hvilket er en af de mange grunde til, at Innovative Event Management er så godt et kursus. Gennem kursets 6 moduler udvikles dit netværk med hjælp fra erfarne branchefolk og ligesindede, som gør dig klar til at indtage din plads i branchen. 

Et stærkt netværk er vigtigt fordi:

Du holder dig opdateret

Branchen er i konstant udvikling og der kan hurtigt ske overraskende forandringer. Gennem dit netværk kan du få hjælp til at holde styr på hvad der sker i branchen, hvilken udvikling der er på vej, og hvordan kollegaer og konkurrenter håndterer dette. 

Du får nye idéer og perspektiver

Inspiration! At møde nye mennesker kan være afgørende for dig. Måske møder du nogen som giver dig ny energi, nye idéer eller innovative tanker, som kan åbne helt nye veje for dig. Ved at deltage på et branche-relevant kursus kommer du til at møde folk med samme interesser som dig selv, og få nye perspektiver på din omverden. 

Du gør dig synlig

Din personlige udvikling igangsættes når du udvider dit netværk. Du holder dig opdateret og interesseret for potentielle arbejdsgivere, og sørger for at gøre dig synlig i branchen. At vise at du er tilstedeværende i branchen kan gøre en kæmpe forskel – hvem ved, måske møder du arbejdsgiveren til dit drømmejob en dag. Ved at deltage i sociale eller digitale arrangementer, viser du at du er aktiv i branchen og at du har drivkraft og ambition. 

Gode råd og hjælp går begge veje

Råd og støtte er også at finde i et godt netværk. Alle kan have brug for en hjælpende hånd, en sparringspartner eller en ligesindet at tale med. At kunne tage ved fordel af dygtige branchefolks råd og erfaringer, er en stor force at have med sig. Derudover er der meget at lære ved at hjælpe andre, som måske søger efter netop dine råd og kompetencer. Det kan kun være at win, at søge hjælp når man har brug for det, og tilbyde sin hjælp når andre rækker ud efter den. 

Alting er sjovere når man har nogen at dele oplevelserne med

Sidst men ikke mindst: Verden er endnu ikke som vi plejer at opleve den for tiden, men vi er godt på vej tilbage. Det er derfor lige nu, du skal huske at bygge og vedligeholde de gode relationer! Husk at lave en aftale med dem du ikke har talt med længe, tag ud til et af de events, der nu bliver åbnet op for, eller udforsk en ny branche gennem nogen du kender. Lige nu er et glimrende tidspunkt at forberede sig på verdens genåbning, og med et godt netværk i baghånden, bliver det klart en sjovere oplevelse.