Q&A: Mød Projektlederen Elisabeth Bye Martinsen fra PRD agency

Q&A: Mød Projektlederen Elisabeth Bye Martinsen fra PRD agency

Foto: PR

Vi har taget en snak med Elisabeth Bye Martinsen, der til dagligt arbejder som Projektleder hos PRD, et multi-service strategisk agency, hvor hun bl.a. arbejder med strategisk influencer-marketing og projektledelse. Hun har tidligere været selvstændig stylist og projektleder  og er grundlægger af DAP-PER, Grenaa Creative, Les Deux.

Hvorfor valgte du at blive projektleder?

For at være helt ærlig, så føler jeg, at projektleder-rollen valgte mig. Det hele startede, da jeg arbejdede som selvstændig stylist og arrangerede fotoskydninger (bookede crew, location, model etc.). Derfra tog jeg små projektleder-jobs for brands og produktionsselskaber, da jeg kunne mærke, at jeg havde flair for at lede projekter. Da jeg i 2018 blev ansat hos PRD, gik det for alvor op for mig, at jeg havde en meget passioneret projektleder i maven.

Hvad gjorde en stilling som projektleder hos PRD Agency attraktiv for dig – og hvorfor var du den rette kandidat til jobbet?

PRD arbejder med et bredt spektrum af kunder (fra store, internationale brands til mindre lokale), hvilket gør, at man får berøring med alt fra influencer-kampagner til store events i Skandinavien eller andre dele af verden. Jeg elsker, at man hos PRD aldrig har projekter, der er ens, og alle vores kunder er meget forskellige i forhold til, hvordan de arbejder. Dette kræver, at man hele tiden skal tilpasse sig de forskellige kunders arbejdskultur og -processer. Jeg er både kreativ og struktureret på samme tid, hvilket gør, at jeg kan udvikle unikke og innovative koncepter og samtidig holde styr på alle stakeholders under eksekveringen af et projekt.

Hvad mener du er de vigtigste kvaliteter hos en projektleder?

At man er struktureret, proaktiv og løsningsorienteret – og vigtigst af alt, at man elsker det man laver og har det sjovt i processen.

Beskriv en typisk arbejdsdag som projektleder hos PRD Agency?

Noget af det, der gør, at jeg elsker mit arbejde er, at der ikke rigtig er en ’typisk dag’ som projektleder. For eksempel så arbejder jeg i denne uge på at forberede en julemiddag for presse og influencere for en af vores kunder. Samtidig er jeg i gang med at eksekvere en influencer kampagne i Norge og Sverige, som jeg alene har udviklet for en anden kunde. Jeg styrer meget min egen dag, hvilket betyder, at det også er mig selv, der tjekker op på, at jeg får gjort alt jeg skal. ’Frihed under ansvar’ er noget vi går meget op i hos PRD.

Hvilke projektstyringsværktøjer foretrækker du at bruge, og hvorfor? – metoder, teorier, digitale værktøjer, andet?

Google Drive er min bedste ven, efterfulgt af Excel/Google Sheets. Jeg elsker Google Drive, fordi det gør det muligt for mig at dele filer, koncepter og værktøjer, som jeg udvikler, med alle stakeholders i et projekt uden for mange mails frem og tilbage. Excel/Google Sheets er et godt hjælpemiddel, når jeg udvikler værktøjer som f.eks. produktionsplaner, tidsplaner, bestillingssystemer, budgetter, mf.

Har du nogle råd, som du vil give videre til andre der drømmer om en fremtid inden for projektledelse?

Hop ud i det, og ikke tro, at du skal kunne alt fra dag et. For hvert projekt, Som du gennemfører, lærer du noget nyt, som du kan tage med dig til det næste.

Skrevet af: Emma Rosgaard