Hvordan får du det maksimale ud af dit kursus?

Hvordan får du det maksimale ud af dit kursus?

Foto: Unsplash.com

Vi har samlet nogle gode råd til hvordan du får det maksimale ud af dit kursus

40-20-40 læringseffekt

Når du skal til at tage et kursus, så er det vigtigt at gøre sig nogle tanker om hvad man vil bruge kurset til. Det er vigtigt at inden man starter på kurset at have lagt en plan over hvorfor man tager kurset. Derved kan man også stille de rigtige spørgsmål til undervisning.

Faktisk så viser forskning, at 40% af læringseffekten ved at tage et kursus foregår inden selve kurset. 20% af læringseffekten kommer under kurset og 40% er efter kurset er slut.
Det er altså vigtigt at du efter kurset har lagt en klar plan for hvordan du vil benytte kurset og de redskaber du har tilegnet dig. Hvis man ikke anvender kurset indenfor de første par måneder, så vil man starte med at glemme de redskaber man har lært. Det kunne være en god idé at starte i det små, så det ikke bliver for uoverskueligt. Man kan starte med at agere projektleder på et arrangement man holder, og den vej igennem bruge de værktøjer man har lært på kurset. 

Vores råd er derfor, at du skal have en plan, når du deltager på kurset og dernæst forsøge at benytte værktøjerne i praksis efter kurset.