3 gode råd når du skal styre dine projekter

Er du i gang med at starte dit eget projekt, eller arbejder du allerede med et? I så fald kender du sikkert følelsen af at have svært ved at holde et konstant overblik og sikre den rigtige retning på projektet. At skabe og lede projekter er en kunst i sig selv, hvad enten man er iværksætter eller arbejder dedikeret med projektledelse i en virksomhed. Vores forløb Pioneers henvender sig netop til dig, som ønsker at styrke din viden omkring projektledelse og selve projektet som helhed. Når du leder et projekt, handler det nemlig ikke kun om at komme i mål, men også om, hvordan du når dertil. Vi ser hele vejen rundt om projektet lige fra grundidéen til eksekveringen.

Forarbejdet skal være på plads


Når man starter et nyt projekt op, er det essentielt at have grundforudsætningerne på plads. Nogle af de spørgsmål, man bør stille sig selv, er, hvorvidt selve business designet er på plads – altså er der overensstemmelse mellem målet og midlerne? – kan den pågældende projektidé valideres, bør projektet overhovedet eksekveres, eller bør arbejdsindsatsen fokuseres på en anden vinkel i projektet?

Forarbejdet er således essentielt i et projekt, og alt for mange går i gang uden egentligt at have tilstrækkelig viden omkring deres projekt. Det leder ofte til, at projektet mislykkes.

Den digitale strategi


Som leder af et projekt bør dit fokus være på hele processen og produktet. Alt for mange projektledere overser det faktum, at de ikke udelukkende er navigatører, men også har rang af kaptajn. Det leder ofte til ufokuserede projekter uden en stærk leder og klar strategi for, hvad målet er med produktet.

“Alt for mange projektledere overser det faktum, at de ikke udelukkende er navigatører, men også har rang af kaptajn.”

Vi kommer ikke udenom, at man som projektleder skal have en grundlæggende forståelse for digitale strategier og trends. Du har muligvis tilknyttet en ekspert på området, måske står du med det selv, men vigtigst er det, at hvis ikke du har en forståelse for planlægning af en digital strategi, får du svært ved at eksekvere stærke projekter. Du er således ikke i stand til at lede dine medarbejder og dit projekt i den strategisk mest fordelagtige retning.

Projektplanen er alt…


Har du ingen plan, har du intet projekt. En projektplan er afgørende, hvis du vil sikre en stram styring af dit projekt. Uden en plan, sejler skibet uden kaptajn. Mange projekter starter uden en klar plan for forløbet, hvilket er en stor fejl, da planen er medvirkende til at minimere fejl og kan være med til at afklare kommende problemstillinger.